Roses es prepara per un gran carnaval

2010-01-27 16:45

Un any més, Roses es prepara per a la gran festa del Carnaval. Les passades arriben a comptabilitzar entre 5.000 i 6.000 participants arribats d’arreu, més de 100 colles i carrosses inscrites –algunes de les quals arriben a superar els 150 integrants-, i prop de 50.000 espectadors gaudint de la festa. El primer document escrit que es conserva a Roses referent al Carnaval data de l’any 1790. 

L’Ajuntament aposta per arrencar la gran festa del Carnaval amb una proposta plena d’humor, disbauxa i diversió. En aquesta ocasió, el tret de sortida el donarà l’humorista Pep Plaza (en Guardiola del programa Crackòvia), encarregat de la lectura del pregó de Carnaval que tindrà lloc el dijous dia 11 de febrer al vespre a l’envelat de la plaça Frederic Rahola. A continuació, la formació Hotel Cochambre oferirà la seva actuació.

Una altra proposta de l’edició carnavalera d’enguany és el manteniment del divendres com a dia festiu, amb l’objectiu d’allargar la festa per excel·lència i fer possible que tots els rosincs i rosinques puguin lluir les disfresses i gaudir al màxim dels actes.

Com a novetat, la proclamació dels Reis i Reines del Carnaval 2011, en les seves diverses categories, es concentraran enguany en un únic acte que tindrà lloc el diumenge a les 20 h a l’envelat de la plaça Frederic Rahola.

També es mantenen les discomòbils engegades en les darreres edicions per donar continuïtat a la gran festa de les passades. La infantil tindrà lloc a continuació de la passada infantil de dissabte a la tarda, mentre que, després de l’èxit de l’any passat, la discomòbil nocturna, mantindrà la doble sessió de dissabte i diumenge, al Pavelló Municipal d’Esports.