Roses aprova l’enderroc de la caseta de la platja de la Perola

2010-12-22 14:30

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar inicialment l’enderroc de la caseta situada a la platja de la Perola, projecte que té per objectiu donar una millor continuïtat al passeig marítim de la població. L’emplaçament de l’edificació, situada quasi bé sobre la calçada, fa impossible donar cabuda a un mínim de vorera o passeig. Amb l’enderroc aprovat, es millorarà l’accessibilitat de vianants i les visuals cap al mar, punts claus en la recuperació del passeig marítim de Roses.

La caseta de la Perola és una edificació de planta baixa d’uns 130 m2 de superfície, construïda als volts del 1835 com a barraca per als pescadors, on es desenvolupaven les tasques de tenyit de xarxes. Posteriorment, va ser utilitzada com a seu i magatzem del Grup d’Esports Nàutics de Roses (GEN) i del Club de Windsurfing de Roses, tot i que actualment es troba en desús.

La seva situació, a tocar de la calçada que transcorre per l’Avinguda de Rhode, ha impossibilitat fins ara l’habilitació d’una vorera que permetés donar continuïtat al passeig marítim en aquest punt, fet que condiciona la imatge del mateix, així com la continuïtat del pas de vianants fins al Port Esportiu en condicions òptimes.

La voluntat del consistori rosinc és la de solucionar aquesta problemàtica d’accessibilitat i millorar la imatge d’aquest espai gràcies a l’enderroc aprovat ara inicialment, el qual es preveu executar un cop signat el conveni d’autorització de la Confraria de Pescadors de Roses (concessionària de l’ús de la barraca) i s’adjudiquin les obres corresponents. El pressupost amb què compta aquest projecte és de 13.100 euros.