Roses aprova la cessió dels terrenys que acolliran la nova escola Montserrat Vayreda

2010-04-27 17:00

El ple municipal de l'Ajuntament de Roses celebrat ahir dilluns 26 d’abril, va aprovar la cessió a favor de la Generalitat de Catalunya d’un solar de 10.000 m2 de superfície situat a la zona de la Vinyassa, per a la construcció del CEIP Montserrat Vayreda. L’establiment del nou centre permetrà posar punt i final a la ubicació en mòduls que l’escola ha hagut d’afrontar des de la seva posada en marxa. 

El terreny cedit, situat a la carretera del Mas Oliva, està format per dos solars contigus al camp municipal de futbol de La Vinyassa, a la zona esportiva de la població. L’aprovació d’aquesta cessió permet ara al Departament d’Educació de la Generalitat, iniciar els tràmits necessaris per a l’aprovació del projecte constructiu del nou equipament i per a la licitació de les obres.

L’Ajuntament, per la seva banda, serà l’encarregat de què la parcel·la disposi dels serveis d’abastament d’aigua, subministrament elèctric i evacuació d’aigües, així com del corresponent accés rodat i pavimentació de calçades i voreres adjacents al futur equipament.

Amb aquest projecte es posarà punt i final a l’actual emplaçament de l’escola Montserrat Vayreda, que realitza la seva activitat en mòduls habilitats en uns terrenys a tocar de la Piscina Municipal. Aquest és el segon emplaçament que té el centre, després que l’estiu de 2008 el consistori decidís el seu trasllat per a la incorporació de nous mòduls i zones de patis, davant el fet que el creixement d’alumnat del centre feia impossible el seu encabiment en l’anterior ubicació del carrer Aristòtil, al costat del CEIP Els Grecs.

En l’actualitat el Montserrat Vayreda compta amb un total de 278 alumnes repartits en dues línies, una completa de P3 a 6è curs i una altra que, de moment, compta amb alumnat de P3 a P5, tot i que cada any augmenta progressivament a mida que els estudiants van passant al curs superior.