Roses renovarà a partir del gener els fanals deteriorats del Passeig Marítim

2011-09-30 09:00

L’Ajuntament de Roses ha aprovat la substitució de l’enllumenat públic del tram del passeig Marítim comprés entre la riera de la Trencada i el carrer Bernat Metge, actuació amb què es vol posar fi a l’actual estat de deteriorament que presenten la majoria de fanals i balises i al baix rendiment de les seves lluminàries. L’encarregada d’executar les obres serà l’empresa municipal Rosersa, fet que ha permès al consistori reduir el cost del projecte al subministrament de material.

Tot i que l’abast de la renovació vol incidir en tot l’enllumenat públic del passeig, des de l’espigó de Santa Margarida fins a la Riera Ginjolers, els treballs s’aniran realitzant progressivament per fases, en funció dels imports i dels sectors. La primera actuació, ja encarregada, suposarà la substitució d’un total de 51 fanals entre la Riera de la Trencada i la el carrer Bernat Metge.

La necessitat d’aquestes tasques venen motivades per l’alt grau de deteriorament que presenten actualment tant fanals com balises del passeig Marítim, un dels espais més concorreguts i visitats de la població, tant per rosincs com per visitants. Aquest enllumenat, instal•lat al llarg de les diferents fases de construcció del passeig realitzades pel Ministeri de Medi Ambient, es composa de columnes d’entre 4 i 5 metres d’alçada completat per balises d’1 metre. Entre els problemes que presenta estan l’oxidació que provoca la caiguda de fanals, la poca resistència de les balises als impactes, o el baix rendiment de les lluminàries, fets que provoquen elevats costos de manteniment i neteja.

Els models que substituiran els elements obsolets són estèticament i funcionalment de les mateixes característiques que els actuals, però de millors característiques tècniques i de rendiment, amb un fàcil manteniment, alta resistència i durabilitat i garantia front la corrosió.

Rosersa serà l’encarregada de dur a terme aquest encàrrec, previst per començaments del proper any i amb un cost de 64.500 euros corresponents al subministrament dels materials necessaris, mentre que el cost de la mà d’obra s’estalviarà, ja que els treballs s’executaran amb mitjans propis de la mateixa empresa municipal.