Roses obre les escoles a pares i mares amb tallers pràctics

2010-03-23 13:57

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Roses organitza enguany dins de la seva programació els anomenats Tallers de Famílies, una sèrie d’activitats adreçades a pares i mares dels escolars del municipi que tenen per objectiu incentivar la participació familiar a l’escola i crear espais de trobada que afavoreixin la convivència i el coneixement mutu entre les famílies de diferents procedències i nacionalitats.

Els tallers s’adrecen a les famílies de les escoles de Roses, i tenen per objectiu facilitar la interrelació entre les famílies de nova incorporació i la resta de famílies del centre, apropar els pares i mares a la vida de l’escola i al seu entorn, i potenciar l’ús del català com a llengua d’interacció i de cohesió social.

Les activitats s’han englobat en cinc mòduls, la majoria d’ells de caràcter eminentment pràctic, que treballen temàtiques concretes. Els Tallers de Famílies, consistiran en un total d’11 sessions, 6 de les quals es realitzaran directament en els centres escolars i on es donaran a conèixer el seu funcionament, la funció de l’AMPA, etc. Les 5 sessions restants seran sortides fora del centre, guiades pels pares i mares que porten més temps vivint a Roses, els quals acompanyaran els nouvinguts en aquesta aproximació pels àmbits cultural, sanitari, etc, del municipi.

Els Tallers de Famílies es completaran amb l’activitat Shambala, un espai de dinamització familiar basat en el diàleg, la comunicació i l’intercanvi entre pares, fills i escola, pensat per aconseguir una major implicació dels pares i mares en l’aprenentatge i evolució dels seus fills, que constarà de quatre sessions.

Una altra proposta són els Tallers de Conversa en Català, concebuts com a 10 sessions de caràcter eminentment pràctic, que volen aproximar els nouvinguts a l’ús del català i servir d’empenta perquè posteriorment participin en els cursos que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Taller d’informàtica consistirà en un guiatge pràctic per la xarxa per descobrir les eines i recursos que poden ser més útils per als pares i mares en relació als fills. També es treballaran les xarxes socials, el correu electrònic i la web cam (10 sessions).

Per últim, el Taller de Cuina constarà de quatre sessions dirigides a la millora dels hàbits alimentaris dels fills, amb blocs informatius com: l’alimentació infantil dels 3 als 5 anys, esmorzars sans, com introduir la fruita, la verdura i el peix, i sopars ràpids i sans.

Els tallers, totalment gratuïts, s’iniciaran després de les vacances escolars de Setmana Santa. Els pares i mares interessats a participar-hi poden inscriure’s a través del Departament d’Educació de l’Ajuntament (ubicat a la Casa del Mar), o bé directament en el centre educatiu on els seus fills cursin els estudis.