Roses es promocionarà a Europa amb Ambaixades Turístiques

2011-11-14 19:00

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses posa en marxa el projecte “Roses, platja mediterrània de... la teva ciutat”, consistent en la realització d’accions de promoció i fidelització turístiques a ciutats europees que per les seves característiques compten amb un elevat potencial per convertir-se en mercats emissors de turisme cap a Roses. El projecte s’inicia amb una prova pilot destinada a la ciutat alemanya de Solingen.

Aquest projecte té per objectiu promocionar Roses a través de les seves platges, el seu entorn natural, la seva gastronomia, la seva oferta turística, i tots els serveis i activitats complementàries que reuneix (oferta esportiva, cultural, de lleure,…), centrant aquesta acció promocional en una ciutat concreta i oferint-li avantatges i estades personalitzades. D’aquesta manera es vol incidir en un públic destinatari ampli (des de jubilats a públic familiar, passant per amants de la natura, esportistes, joves estudiants, etc.), però acotat a un radi d’acció concret, evitant així una dispersió del missatge i de la promoció que es desenvolupi i garantint que el grau de coneixença de Roses entre la població destinatària sigui molt elevat.

Per aconseguir-ho, l’Ajuntament realitzarà campanyes promocionals en la ciutat escollida de forma periòdica i comptarà amb la col·laboració dels anomenats “ambaixadors de bona voluntat”: persones estrangeres fortament vinculades amb Roses i que ostenten un pes important en l’entramat social, cultural o econòmic de la seva ciutat d’origen. La seva funció és la d’actuar com a portaveus rosincs i traslladar personalment als seus conciutadans, les seves experiències i grau de satisfacció amb l’oferta i atractius de Roses.

La ciutat escollida per a la implantació de la primera “ambaixada turística” com a prova pilot del projecte ha estat la ciutat alemanya de Solingen i la primera persona que actuarà “d’ambaixador rosinc” és Egon Evertz, un important empresari de la ciutat i rosinc de segona residència des dels anys 60. L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, la regidora de Turisme, Montse Mindan, i el coordinador del projecte, Thomas Spieker, es van desplaçar a el passat setembre a aquesta ciutat alemanya per establir els primers contactes. Les trobades i entrevistes realitzades amb l’alcalde de la ciutat, operadors turístics i entitats van posar de manifest l’interès pel projecte i la seva implicació en la iniciativa.