Roses acollirà 9 competicions de vela amb 3 campionats d'Europa i un del món

2012-02-02 13:30

El municipi de Roses inicia aquest 2012 una gran aposta per la celebració d'esdeveniments nàutics d'alt nivell, fet que la converteix en el municipi espanyol líder pel que fa al nombre de campionats d'Europa i del Món. La repercussió pel municipi s'ha previst en 12.000 estades i un impacte econòmic de 2 milions d'euros, i permetrà desestacionalitzar la temporada turística del municipi, ja que els campionats tindran lloc a partir de l'abril i fins el mes d'octubre.

Al llarg d'aquest any 2012 es celebraran a Roses 9 esdeveniments amb la vela de protagonsita com la Setmana Catalana de Vela, el Campionat d'Europa 29rXX, el Campionat del Món Slalom Windsurf Femení, el Campionat d'Europa Salom Windsurf Masculí, el Tour de França de Vela, el Campionat de Catalunya de Llagut, el Campionat de Catalunya Laser std., el To Be Laser Master i el Campionat d'Europa Laser Masters.

Poder organitzar 3 campionats d'Europa i un campionat del Món demostra el gran potencial geogràfic que té Roses per a la pràctica dels esports nàutics, amb una badia de 9 milles de diàmetre, més de 350 metres lineals d'accés al mar i 330 dies a l'any amb condicions de vent òptim per a navegar a vela. També demostra la gran confiança organitzativa que dipositen en Roses les diferents federacions i organismes internacionals a l'hora de concedir l'organització d'aquests esdeveniments, arran també de l'exitosa experiència de l'organització d'esdeveniments d'aquestes característiques, com el Campionat del Món Laser 2007 que va comptar amb la participació de més de 400 embarcacions.

Aquest calendari d'esdeveniments nàutics ha estat possible gràcies als esforços de dues entitats; el GEN Roses (Grup d'Esports Nàutics) que aporta la coordinació del projecte i l'Estació Nàutica Roses - Cap de Creus, la plataforma amb més d'un centenar d'empreses de serveis associades. Les dues entitats compten amb el suport de l'Ajuntament de Roses.

El pressupost per a l'organtizació d'aquests esdeveniments durant el 2012 és de 230.000€ que es cobrirà íntegrament amb les inscripcions (32%), l'explotacio d'espais i vendes (11%), patrocinis privats (40%) i aportacions públiques (17%). 

Pel que fa al nombre de participants, les diferents competicions suposaran prop de 4.000 participants i uns 2.000 acompanyants, que s'allotjaran a Roses entre 1 i 6 nits, en funció de la durada de cada competició.