Rosa Lluch ha presentat les propostes de Cultura a Empúries

2021-02-09 18:30

La candidata d'En Comú Podem per les comarques gironines, Rosa Lluch, ha estat avui a Empúries (L'Escala) per presentar les propostes de Cultura de la formació de cara a les eleccions del 14F. L'han acompanyat els candidats joves Zaida Linares i Rubén Paz, historiadora de l'art i músic, respectivament. En declaracions als mitjans, Lluch ha assenyalat que “a mesura que ens anem apropant a la jornada electoral, es va fent més evident per tothom que només hi ha una opció: o seguim amb quatre anys més del mateix o tenim un govern d’esquerres que acabi amb el desgovern”.

Per a la candidata dels comuns “només hi ha un canvi possible en aquestes eleccions. I aquest canvi passa sense dubte per En Comú Podem. Sense En Comú Podem el canvi no és possible”, ha sentenciat.

Lluch ha triat el jaciment d'Empúries per parlar del sector cultural, “un dels més afectats per aquesta crisi, i també dels més ignorats”. La candidata ha lamentat la situació que travessen els treballadors de la cultura: “els artistes pateixen una crisi molt greu, empitjorada per la pandèmia”. En aquest sentit, s'ha referit a les sales de concerts i exposicions que ja no obren: “això ha provocar una caiguda dels ingressos dels artistes de pràcticament el 100%”. I ha criticat que tot i que el govern va fer una ajuda per a tots els artistes en aquesta situació, “l’ajuda es basava en el temps cotitzat de l’any anterior i malauradament molts artistes han de treballar en negre i per tant no cotitzen, per això tampoc tenen dret a aquesta ajuda”.

Lluch creu que ens trobem davant una situació molt complicada que provoca que molta gent del món de la cultura -no només artistes, sinó tècnics i gent de manteniment cultural- “hagin de buscar alternatives laborals per a poder obtenir ingressos”.

La candidata ha assenyalat que “si parlem de l’anul·lació d’esdeveniments culturals i sobre com afecten a tots els artistes, doncs està clar que a les sales els afecta de la mateixa manera”. En aquesta línia, ha recordat que durant el confinament i amb l’anul·lació dels esdeveniments “molts dels ingressos han disminuït a pràcticament zero, a més el pagament dels lloguers i del manteniment suposen un cost superlatiu per a les sales”, ha dit Lluch. I amb la situació actual de toc de queda, el problema no s’acaba de solucionar ja que molta de la seva activitat es realitza de nit i actualment no es permet.