Roger Sabà de la CUP denuncia Interior pel web de delació ciutadana

2012-05-24 13:00

Roger Sabà, militant de la CUP de Figueres i del sindicat COS, ha interposat una denúncia contra la Conselleria d'Interior per la vulneració de drets fonamentals amb relació al web de delació ciutadana. La demanda recull els mateixos arguments que la presentada per l’Associació Catalana de Drets Humans i es basa en la vulneració del dret a la imatge, a l’honor a i la presumpció d’innocència. Com a mesura cautelar, s’exigeix  la retirada de la seva foto, la de tots els altres i el tancament del web de delació. 

Roger Sabà va explicar que des de ben jove ha estat implicat amb el teixit associatiu de Figueres, participant del casal La Volat, dels diables de Figueres i de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans. Actualment, Sabà és responsable de relacions polítiques del sindicat COS i el desenvolupament d'aquesta funció li comporta visibilitat pública, ja sigui participant en actes públics o, fins i tot, convocant manifestacions com va ser la del passat 29 de març. 

El regidor de la CUP Joan Font va remarcar "la repressió que estan patint totes les persones i organitzacions que treballem per bastir alternatives de futur i que plantem cara a les retallades socials que estan patint els Països Catalans". Així mateix, Font va afegir"si la intenció del web de delació ciutadana era atemorir-nos i que la gent se n’anés cap a casa no ho han aconseguit, seguirem treballant i prova d'això és elr ecolzament de les persones que ens acompanyen avui vinculades al'esquerra independentista i al teixit associatiu de la ciutat". 

L'acte es va celebrar al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Figueres i va comptar amb la complicitat d'una trentena depersones vinculades a diferents entitats de la ciutat. Per acabar, l'advocat Benet Salellas va exposar la base jurídica en què es basa la denúncia a la Conselleria d'Interior. Per Salellas "aquest nou web anorrea drets fonamentals que són pilars del sistema democràtic: com la presumpció d’innocència, l’honor, la imatge i la intimitat dels afectats en nom de la seguretat".