Roba 8.000 pots de xampú d’un camió aparcat a la Jonquera i el detenen a l'autopista

2011-02-09 15:00

Efectius de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà (Figueres) van detenir el dia 6 de febrer Aziz H, de 28 anys d’edat, com a presumpte autor de diversos delictes: robatori amb força a interior de vehicle, desobediència als agents de l’autoritat i per originar greu risc a la circulació.

Al voltant de les 6 del matí del dia 6, els agents de la comissaria de Figueres van rebre l’avís que una furgoneta estava robant part de la càrrega d’un camió que estava aparcat en un pàrking de la Jonquera. Diverses dotacions policials es van adreçar a la zona per tal de poder atrapar els lladres.

Quan els mossos van arribar al lloc dels fets van aconseguir la descripció del vehicle i acte seguit una patrulla el va localitzar a l’autopista i va fer-li un seguiment per tal d’aturar-lo. El conductor de la furgoneta en adonar-se que els mossos el seguien va començar a conduir de forma temerària canviant de carril i accelerant i disminuint la marxa. En un moment del seguiment els mossos van veure que el vehicle disminuïa molt la marxa i que el seu ocupant volia saltar per fugir, però els mossos ho van evitar, el van aturar i detenir.

Mentre la dotació policial efectuava la detenció, una altra patrulla estava al pàrking de la Jonquera comprovant que el camió havia estat forçat i que havien sostret dos palets plens de pots de xampú, un total de 8.418 pots, que posteriorment van localitzar a l’interior de la furgoneta.

De forma paral·lela a la detenció dels mossos, agents del cos nacional de Policia van rebre l’avís de la policia local de la Jonquera que els alertava que per la zona on ells es trobaven (en un del pàrkings de la Jonquera) s’estava produint un robatori amb força en un camió que es trobava aparcat.

Els agents van adreçar-se a comprovar l’avís, moment en què van observar uns homes que estaven al costat d’una furgoneta carregant paquets que robaven de l’interior d’un camió. Davant els fets observats, els policies van atansar-se per identificar els autors dels fets. Els lladres van sortir corrents enmig d’uns camps però els agents van interceptar i detenir el conductor de la furgoneta, Abdelilah D, de 36 anys d’edat i veí de Barcelona.

La patrulla també va comprovar el camió que havia estat forçat i van observar que el material robat eren condensadors de 20 i 50 litres de capacitat. Els agents també van saber que la furgoneta que utilitzaven per robar el material constava com a sostreta des del dia 14 de gener a Barcelona.

Quan es van fer les comprovacions pertinents es va poder saber que l’home detingut pels mossos i l’home detingut pel cos nacional de policia eren cosins.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.