Richard Elelman demostra que la compra del bus elèctric té subvencions per valor de 117.499 euros

2011-04-26 18:00

El regidor de Medi Ambient, Richard Elelman, ha fet públics els documents municipals que demostren que el bus elèctric -comprat fa dos anys i que va convertir Figueres en la primera ciutat de l’Estat en tenir-ne a la flota de vehicles de transport públic- té subvencions aprovades i consignades per un valor total de 117.499 euros.

Amb la publicació d’aquests documents, Elelman exigeix una disculpa pública als regidors de l’oposició que, en l’últim ple ordinari i sense la seva presència per motius de feina, van posar en dubte les subvencions aconseguides des de l’àrea de Medi Ambient. “Les constants difamacions per part d’alguns regidors només serveixen per desprestigiar una acció pionera, realitzada fa dos anys. I tot això obeeix a raons purament electorals i partidistes”, explica Elelman.

L’Ajuntament de Figueres ha aconseguit les següents subvencions: 22.500 euros de la Diputació de Girona; 34.999 euros del departament de PTOP de la Generalitat de Catalunya; i, finalment, 60.000 euros del departament de Medi Ambient i Habitatge de la mateixa administració autonòmica. Aquesta última quantitat és la única quantitat pendent d’ingressar, però ens els propers mesos es farà efectiva. 

Finalment, Elelman explica que “no es rebrà una subvenció econòmica de la Comissió Europea. I és que l’ens europeu posarà a disposició de la ciutat un segon bus elèctric, de les mateixes característiques que el primer. El nou vehicle serà propietat de la Comissió Europea, però circularà pels carrers de Figueres sota el paraigües d’un estudi de diferents unitats de la Comissió, que estudia l’adaptació d’aquests vehicles a ciutats de les dimensions de Figueres”. Fonts europees atribueixen el retard de l’arribada d’aquest segon vehicle a la situació econòmica actual.  

Fragment de la concessió d'una subvenció de la Diputació