Ricard Font diu que el compromís de l'Estat és invertir 4 MEUR per lligar el 2016 l’ample internacional amb el centre intermodal del Far-Vilamalla

2015-04-28 18:00

Yolanda Falcon / AE Comunicació

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha dit que l'ample europeu “serà una realitat” en el futur centre intermodal del Far-Vilamalla el 2016. Així ho ha assegurat durant la seva intervenció en la jornada “El desenvolupament de les xarxes i serveis logístics al sud d’Europa” que s’ha celebrat aquest dimarts al castell de Sant Ferran. Font ha dit que l’Estat s’ha compromès a invertir-hi 4 MEUR, que d’altra banda era una de les condicions que havien posat les empreses logístiques –la catalana Tradisa i l’alemanya Mosolf- per instal·lar-se en aquest centre. Font ha dit que  Logis Empordà era un punt important per consolidar el Corredor Mediterrani. “Serà una realitat el 2016 perquè les empreses estan interessades en invertir i venir a Vilamalla. Es tracta d’una gran oportunitat”, ha dit el se secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat.

Font ha defensat que per ser competitius primer cal que s’instal·lin els serveis i que en funció d’aquests, cal fer després una planificació de les infraestructures. Pel secretari d’Infraestructures amb aquest model s’evitaria “fracassos econòmics” com el de TP Ferro, concessionària del túnel del Pertús. Així, per Ricard Font, el fracàs de TP és un “model que s’ha d’evitar per garantir el l'èxit del corredor mediterrani, ha dit, tot afegint: "Es tracta d'un fracàs de gestió, perquè no s'ha aconseguit el volum de trens necessaris per fer rendible la inversió feta. Les infraestructures funcionaven".

Ricard Font ha defensat laimportància de potenciar el centre logístic de Vilamalla, com a punt de distribució de mercaderies del nord d'Europa cap a la península i punt de sortida dels productes com ara els del clúster carni de les comarques d'Osona i de la Garrotxa". En aquest sentit, ha explicat que es tractava d'un dels més importants d'Europa, i que necessitarà d'unes infraestructures per exportar els seus productes.