Revista de Girona dedica un dossier al llegat del cineasta Tomàs Mallol

2014-05-07 12:30

El número 284 de la Revista de Girona està dedicat a Tomàs Mallol. Es presentarà aquest divendres a les 8 del vespre al Museu del Cinema de Girona i porta per títol “L'enorme llegat de Tomàs Mallol”. 

El reportatge, coordinat per Jordi Dorca, pretén recordar el llegat del cineasta i col·leccionista gironí Tomàs Mallol i reivindicar la seva figura, imprescindible per conèixer el cinema català del segle XX, coincidint amb el fet que el proper 16 de juny farà un any de la seva mort.

La presentació anirà a càrrec de d'Antoni Solà, diputat delegat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona; de Jordi Pons, director del Museu del Cinema de Girona; de Jordi Dorca, coordinador del dossier, i de Xavier Cortadellas, director de la Revista de Girona.

El dossier es compon de diferents textos escrits pel programador del Museu del Cinema i director del Festival Curt.doc, Jordi Dorca; pel director del Museu del Cinema, Jordi Pons, i per la conservadora del Museu del Cinema, Montse Puigdevall. A través d’aquests textos, el lector coneixerà com la col·lecció de Tomàs Mallol es va transformar en l'actual Museu del Cinema de Girona; entendrà per què aquest és un dels museus europeus dedicats al cinema i a la imatge més importants, i descobrirà, a més, la vessant de Tomàs Mallol com a cineasta.