Reunió per coordinar la mobilitat en cas de nevades a la xarxa viària gironina

2010-12-02 18:00

El delegat del Govern, Jordi Martinoy, conjuntament amb el subdelegat del Govern de l’Estat, Francesc Francisco-Busquets, ha presidit avui una reunió conjunta per actualitzar la coordinació de mobilitat hivernal d’hivern, especialment en casos de nevades, a tota la xarxa viària de les comarques gironines. El representats dels Mossos d’Esquadra, del cos de Bombers de la Generalitat, del servei de carreteres de la Generalitat -a través del departament de Política Territorial i Obres Públiques-, de l’Estat - a través del Ministeri de Foment- de la Diputació de Girona i representats de les concessionàries han estat en la trobada, en què també hi eren presents els directors dels serveis territorials d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Marc Vidal, i de Política Territorial i Obres Públiques, Ramon Ceide.

La reunió és el punt de partida de la temporada de mobilitat hivernal i ha servit per posar en comú les qüestions relatives a les emergències en dies de nevades. A la trobada s’han analitzat els recursos humans i tècnics de què disposa cada administració i s’ha treballat també la coordinació transfronterera per tal de no provocar el tall a les principals vies de comunicació. Precisament avui s’ha establert la prealerta del Pla Neucat per la previsió de nevades a cotes superiors a 500 metres a les comarques gironines.

Posteriorment a la reunió, s’ha celebrat a l’Auditori Josep Irla la presentació de la campanya de nevades als ajuntament de les comarques gironines. La reunió ha servit per recordar la importància del pla Neucat i la seva actualització per part dels municipis gironins.