Retorn al confinament comarcal des de divendres

2021-04-07 19:00

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la decisió de retornar al confinament comarcal s’ha pres aquest migdia després d’analitzar el “creixement preocupant en l’ocupació de llits de crítics i de pacients hospitalitzats per Covid” al conjunt del sistema de salut català.

Així doncs, únicament s’elimina la possibilitat de que les persones d’una mateixa bombolla de convivència puguin traspassar el perímetre de la comarca per així reduir la mobilitat a Catalunya. Aquesta mesura entrarà en vigor aquest divendres a les 00.00h. D’altres mesures com el confinament nocturn, de 22h a 6h, o l’obligació de les empreses a limitar la mobilitat laboral i potenciar el treball a distància es mantenen.

En aquesta línia, la consellera Vergés ha remarcat que es continuen “revisant les dades dia a dia per veure com evoluciona aquesta tendència de casos” i així “anar acurant al màxim les mesures”. Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que fins ara s’han fet “molts passos endavant i que ara toca fer-ne un enrere” i que l’obligació del Govern és “reaccionar el més ràpidament possible davant l’augment d’ingressats a les UCI”.