Restringeixen l'accés a l'Albera per perill d'incendi forestal

2012-08-17 18:00

Des de mitjanit la circulació per l'Albera quedarà restringida tal com va succeir el passat cap de setmana. A la comarca hi ha una quinzena de municipis afectats pel Pla Alfa Nivell 3, es tracta d'Agullana, Albanyà, la Vajol, Cabanelles, Cantallops, Cistella, Colera, Darnius, Espolla, la Jonquera, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Portbou, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga i Terrades. 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM, davant d’un increment apreciable del perill d’incendi forestal, ha  incorporat dos massissos més als que tenen l’accés restringit. Es tracta dels massissos de Cadiretes i l’Albera, a la zona de Girona. En total seran onze els massissos tancats. A més, també es restringiran els accessos a la riera de Merlès (Berguedà) i a la riera de Sadernes (Garrotxa). D’altra banda, s’ha ampliat el Pla Alfa 3 a 313 municipis (ahir eren 226). Aquestes mesures entraran en vigor a les 00.00 hores de demà dissabte, dia 18 d’agost.

D'altra banda aquesta tarda s'ha produït un petit incendi en uns camps de cultiu a Vilacolum que ha requerit la intervenció de set mitjans tererstres i un d'aeri.