Restringeixen l'accés a l'Albera fins dissabte per perill d'incendi

2012-08-07 17:30

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat, alerta de la previsió d’un progressiu increment del perill d’incendi forestal des de demà dimecres i, especialment el dijous, a causa de l’onada de calor prevista per als propers dies i fins dissabte, fet que ha comportat l’activació de mesures especials de prevenció que s’aniran modulant en funció dels mapes de risc i de les mesures previstes en els diferents escenaris del Pla Alfa. Una de les zones on es restringirà l'accés és el Massís de l'Albera.

Els municipis afectats de l'Alt Empordà per l'activació del Pla Alfa 3 a partir de les 00.00 hores del dijous són Albanyà, Cabanelles, Cantallops, Espolla, la Jonquera, Maçanet de Cabrenys, Rabós, Sant Climent Sescebes i Sant Llorenç de la Muga.

Aquest dies es recomana extremar totes les precaucions i seguir especialment els consells de prevenció i de protecció civil. Així es recomana evitar la freqüentació de les zones forestals durant les hores de màxima insolació. Evitar la circulació de vehicles a motor i l’és de maquinaria en zones forestals en la franja horària compresa entre les 13 h i les 18 hores. No utilitzar bufadors, serres radials o altres eines que puguin generar guspires o sobreescalfaments. Finalment en cas de detectar una columna de fum prop del bosc o qualsevol conducta que pugui comportat perill d’incendi forestal comunicar-ho al 112.