Restauraran les basses del Terrisser al Puig de les Basses de Figueres

2013-11-20 14:00

Les Basses del Terrisser de Figueres, ubicades a la zona Puig de les Basses, es restauraran durant les properes setmanes. La seva protecció és un dels requeriments que inclou el Pla Especial de construcció del Centre Penitenciari Puig de les Basses, perquè és un espai d’interès natural.

Les Basses del Terrisser era antigament el lloc on els terrissers anaven a buscar argila per fer les terrisses. Com a resultat de l’extracció d’aquest mineral van sorgir de forma natural les basses, d’aquí el seu nom. Els seus valors paisatgístics, geològics i didàctics l’han convertit en una zona d’interès natural per preservar.

Per a la seva recuperació i preservació es duran a terme diverses actuacions com la neteja de deixalles i vegetació de les basses (neteja de residus, control de la vegetació helofítica o retirada de l’atzavara que hi creix); la senyalització de l’àrea (un plafó explicatiu de la zona); a més de l’adequació d’un accés i recorregut a l’entorn (amb un accés rodat fins a un petit aparcament i un recorregut peatonal).

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, expressa la seva satisfacció per “un projecte que permetrà recuperar un dels punts oblidats de Figueres, com els glacis de l’entorn del castell de Sant Ferran. Les dues són accions pensades perquè tots gaudim d’aquest entorn natural tan proper a la nostra ciutat. A més al ser un punt d’interès ecològic també serà un possible punt a visitar per les escoles”.