Rescaten 9 passatgers d'un vaixell escorat a Roses

2014-06-28 20:30

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 17.23 hores d’aquesta tarda, d’un vaixell, d’entre 12 i 15 metres d’eslora, que ha quedat escorat entre Cala Murtra i Punta Falconera, amb 9 passatgers, a Roses.

El vaixell ha quedat escorat a prop d’una zona de roques. Fins al lloc s’han desplaçat tres dotacions terrestres dels Bombers, amb efectius del GRAE (Grup d’Actuacions especials) subaquàtics, i un helicòpter amb efectius dels GRAE i del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques). També s’han activat una embarcació de Salvament Marítim i de la Creu Roja, així com una patrulla dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i dues ambulàncies del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques). 

L’embarcació de Salvament Marítim ha rescatat a 6 dels passatgers i els ha traslladat fins al port de Roses. Allà el SEM ha atès tres persones amb ferides de caràcter lleu i no ha estat necessària la seva evacuació a cap centre hospitalari.

Els efectius del GRAE i del GEM han fet la primera atenció als tres passatgers que havien sortit per les roques. Posteriorment han estat traslladats fins a l’ambulància per tal de ser valorats pel personal sanitari del SEM.

A causa de l’incident, l’embarcació, que s’ha enfonsat, ha patit una fuita d’hidrocarburs. La unitat de submarinistes dels GRAE farà una inspecció i valoració de la fuita. Per la seva banda, Salvament Marítim també ha activat una embarcació i l’helicòpter per fer seguiment de l’incident.