Representants d’empreses de fisioteràpia i associacions de l’Alt Empordà visiten les noves instal·lacions del servei de Rehabilitació de l'Hospital de Figueres

2019-02-25 18:00

Aquest matí una desena de representants d’empreses de fisioteràpia i d’associacions usuàries han visitat les noves instal·lacions del servei de Rehabilitació de l’Hospital de Figueres. L’objectiu de la jornada de portes obertes era ensenyar l’espai i explicar les novetats tecnològiques que incorpora. 

L’obertura d’aquesta sala ha permès descongestionar el Centre Sociosanitari Bernat Jaume i aplicar una nova metodologia de treball, la qual cosa s’ha traduït en una reducció de la llista d’espera.

L’espai té una superfície de 642 metres quadrats, que se sumen als 400 ja existents del Bernat Jaume. Les obres han tingut un cost de 826.510 euros (IVA inclòs). Compta amb un apartament adaptat pioner a la demarcació, similar als que hi ha a l’Institut Guttmann, i nova tecnologia que és present als centres esportius catalans més punters. La sala també estrena bicicletes estàtiques que registren dades rellevants dels usuaris. 

El servei de Rehabilitació de l’Hospital de Figueres està format per vint professionals. L’any 2018 va realitzar 40.000 sessions i va atendre 5.000 usuaris de la comarca de l’Alt Empordà. 

Les noves instal·lacions van obrir portes el dilluns 11 de febrer, però la inauguració oficial es va fer el divendres 15 de febrer, amb la presència de la consellera de Salut, Alba Vergés.