'Repensem l'Empordà' es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de l'Institut d'Estudis Empordanesos

2020-11-12 10:00

L'educació és el tema de la jornada "Repensem l'Empordà" que se celebrarà aquest dissabte 14 de novembre en format telemàtic. Els ponents hi participaran a través de la plataforma Zoom i es podrà seguir en obert des del canal de YouTube de l'Institut d'Estudis Empordanesos des de tres quarts de 10 del matí.

Des de l’any 2018 l'IEE organitza aquesta jornada de debat, que ha tingut un considerable èxit de públic i una àmplia repercussió a nivell de ciutat i de comarca en les anteriors edicions. Per aquesta raó, s'ha cregut interessant seguir produint aquest format i continuar amb aquesta iniciativa d’interès social, que enguany s’organitza en dues taules rodones que giren entorn del tema de l’educació dels nostres joves, un sector estratègic que cal considerar i posar en valor per al futur i el desenvolupament de la ciutat de Figuerest.

Les taules estan formades per diferents especialistes de trajectòria consolidada i experiència en el tema, conduïts per un moderador.

10-11h. TAULA NÚM. 1: QUE N‘HAURIEN D’ESPERAR LES FAMÍLIES DE L’ESCOLA / L’INSTITUT? QUINA ÉS L’APORTACIÓ DE LES FAMÍLIES A LES ESCOLES I ELS INSTITUTS?

Josep Fernández Menchón, mestre i director de l’Escola Mariàngels Anglada de Figueres
Pere Gifre Ribas, professor, ha estat director de l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres
Moderador: Santi Coll, periodista, director del setmanari de l’Alt Empordà

11-12h. TAULA NÚM. 2: PER QUÈ NO HI HA MÉS OFERTA D’ESTUDIS POST-OBLIGATORIS A FIGUERES I COMARCA

Quim Bosch, ha estat director territorial d’Educació
Lluís Batlle, cap de recursos humans de l’empresa Grup Calsina Carré S.L.
Jesús Quiroga, sub-director general d’Ocupació i Territori del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generaliltat de Catalunya
Moderadora: Montse Palma, professora de la Universitat de Girona

El debat se centrarà en analitzar la problemàtica social i econòmica que es genera al voltant de l’educació, amb una mirada sobre l’ensenyament obligatori, però, sobretot, en l’ensenyament post-obligatori. Es tractarà la importància de crear i disposar de cicles formatius ben estructurats que cobreixin les necessitats laborals reals de la ciutat i de la comarca.

L’acte finalitzarà amb una conferència de cloenda, a càrrec de Xavier Bonal, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, que aprofundirà en el tema de la segregació escolar, una situació que provoca desigualtats en els centres educatius i desemboca en oportunitats de formació desequilibrades i poc equitatives.

Malgrat totes les dificultats que imposa la crisi sanitària actual, que ha obligat a reprogramar l’activitat tal com la teníem prevista a pocs dies de la seva celebració, es convida a assistir-hi en un nou format virtual.

Cal inscriure’s al correu info@iee.cat abans del dijous 12 de novembre. Els inscrits rebran un enllaç per tal de seguir l’acte i poder participar en el debat enviant preguntes i comentaris al xat que s'obrirà al canal de YouTube de l'IEE.