Reparar la xarxa d'abastament d'aigua a Figueres malmesa pels focs costarà uns 26.000 euros

2012-08-02 17:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, acompanyat del regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, i els gerents de Fisersa i Urbanisme, va recórrer dimecres els quinze quilòmetres de xarxa que transporta l’aigua des des l’embasament de Boadella fins l’estació potabilitzadora de Figueres i que serveix per abastir a la ciutat. Alguns punts de la xarxa van quedar afectats per l’incendi que va cremar a la comarca fa quinze dies, especialment en el terme de Pont de Molins.  

La xarxa de transport d’aigua està formada per dos tubs que transcorren soterrats des del punt de captació a l’embassament fins a la planta de Figueres, situada al costat del Castell. Només en un punt –sobre el pas del riu Muga- la xarxa és aèria  i és en aquest punt a on es va produir l’afectació més important, principalment a l’estructura que suporta les canonades a causa de les altes temperatures que va patir a causa del foc. Les canonades, però, no van quedar afectades per la qual cosa el subministrament d’aigua a la ciutat va ser de completa normalitat durant l’incendi. La reparació d’aquests danys té un cost de 26.000 euros i el govern municipal confia que es pugui fer amb els fons destinats a les ajudes destinades els danys de l’incendi. 

L’alcalde de Figueres també ha anunciat que en aquest mandat s’afrontarà la construcció d’un sistema d’abastament alternatiu (bypass) que faci que l’abastament d’aigua a la ciutat no depengui només de la xarxa actual. El cost d’aquesta obra és de prop de 300.000 euros. “Ha de ser una inversió de mandat perquè en cas d’un problema greu no es vegi afectat el subministrament. Ara depenem de dos tubs que, en alguns trams, tenen més de 40 anys d’antiguitat”, ha explicat Vila. Per fer front en aquesta obra es demanarà la col·laboració del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.