Renoven el paviment de l'escultura de Sant Jordi i el Drac

2014-08-08 15:00

Aquest divendres han acabat els treballs de renovació del paviment del conjunt escultòric de Sant Jordi i el Drac, ubicat a la plaça Catalunya de Figueres. Des de fa unes setmanes, treballadors del servei municipal de manteniment de Via Pública treballaven per executar unes obres que han consistit en retirar la base de morter que hi havia als peus del conjunt, per paviment amb llambordes tallades a mà i dimensionats especialment per a la seva nova ubicació.

El conjunt escultòric de Sant Jordi i el Drac, realitzat per l’escultora Mercè Riba, està instal·lat a la plaça Catalunya des del 23 d’abril de 2011. Recordar que en el seu moment es va fer una campanya municipal per recollir fonts per pagar part de l’obra. Una iniciativa que més enllà de l’aspecte econòmic, buscava que els figuerencs i figuerenques es fessin seva l’escultura des del primer dia. En total 1.841 persones van fer donatius, els noms dels quals estan escrits en un pergamí que es va col·locar dins des de l’espasa de Sant Jordi.

El regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, destaca “l’excel·lent tasca realitzada pels treballadors municipals que hi han dedicat moltes hores i dies, per una feina feta de forma artesanal”. Felip recorda que des de fa uns mesos, el conjunt escultòric també disposa d’il·luminació nocturna.