Remena'm la Cirera es presenta aquest dijous al mercat de Figueres

2012-05-31 08:30

La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l’Alt Empordà, donarà el tret de sortida de la campanya "Remena’m la Cirera 2012" aquest dijous 31 de maig des de les 10 del matí al mercat de Figueres. Amb aquesta acció s’inicia la Ruta de la Cirera un recorregut d’un mes de durada, aproximadament (fins que s’acaba la temporada de collita), durant el qual tot un seguit de restaurants ofereixen plats elaborats amb cirera de l’Empordà. 

L’ objectiu d’aquesta campanya és el de fomentar els productes de proximitat per potenciar el binomi territori- producte i la novetat d’aquest any, és l’agermanament de La Cuina del Vent amb el col·lectiu Les Toques Blanques de la Catalunya Nord al Santuari de la Salut de Terrades dilluns, 4 de maig. 

Com cada any la festa comença al camps de cirerers de Terrades on es cullen les cireres que després són beneïdes per Mossèn Miquel a la Salut i s’acaba l’acte amb un tast de les diferents elaboracions de cadascun dels restaurants que hi participen. Hi ha confirmat la seva assistència el xef Josep Roca del Celler de Can Roca, segon millor restaurant del món. 

Paral·lelament a aquesta campanya gastronòmica, dues de les principals poblacions on es conreen, Terrades i Llers, celebren la Fira de la Cirera, el 3 de juny i el 10 de juny, respectivament. La Cuina del Vent col·labora amb les dues fires, Alt Empordà Turisme i el Consell Comarcal, organitzant el "Primer Concurs de Cuina de la Cirera" obert a tothom, que donarà el seu veredicte coincidint amb la Fira de Llers el 10 de juny i que tindrà com a premi l’apadrinament d’un cirerer durant aquesta temporada amb dret a collir-ne els fruits.