Reforcen el servei de teleassistència a Figueres per a fer front a l'onada de calor

2015-08-09 12:00

L’Ajuntament de Figueres ha reforçat aquest estiu el servei de teleassistència per fer front a la forta onada de calor. S’ha activat un seguiment telefònic i presencial als usuaris del servei de teleassistència domiciliària. Afortunadament, no s’ha hagut d’atendre cap emergència per temperatures extremes durant aquest període de temps.

Segons l’informe realitzat per l’empresa encarregada (Tunstall Televida, amb la qual l’Ajuntament de Figueres, juntament amb la Diputació de Girona, té signat un conveni pel servei local de teleassistència), des del juny fins avui s’han efectuat un total de 1.952 trucades als usuaris de Figueres, de les quals 691 han estat fallides, ningú no les ha respòs. Per temperatures extremes s’han dut a terme 18 contactes telefònics amb als usuaris que es troben en major situació de risc.

A banda de l’atenció telefònica, la unitat mòbil del servei d’intervenció domiciliària ha efectuat un total de 54 visites, en les quals s’ha repartit un document amb recomanacions per combatre la calor. Així mateix, la coordinadora de la zona de l’Alt Empordà durant aquest període també ha fet visites - un total de 46 - i ha donat consells.

La regidora de Salut, Dolors Pujol, manifesta que “des de l'Ajuntament estem tranquils perquè sabem que habitualment els usuaris estan controlats i atesos amb aquest servei i en situacions excepcionals, com la d'aquest estiu, encara més”.

Actualment unes 500 persones són usuàries del servei de teleassistència domiciliària a Figueres. A més, prop d’un centenar es troben en llista d’espera de noves places públiques.


 

Lloc de cerca