Recullen firmes contra la pavimentació d’un aparcament a l’entrada de Cistella

2015-02-19 17:55

Yolanda Falcon / AE Comunicació

Indignació d’un grup de veïns de Cistella quan aquest dilluns van començar les obres de pavimentació d’un aparcament a l’entrada del poble. Es queixen que un projecte d’aquesta envergadura s’hagi fet sense consultar als veïns – tot i que es va passar per ple i estava a exposició pública- i que s’hagi arrancat una figuera de més de 50 anys per construir-hi una vorera.  El projecte preveu convertir aquesta zona en un aparcament dissuasiu, segons ha explicat l’alcalde de Cistella, Enric Gironella,. “Volem que l’aparcament sigui atractiu, per això pavimentarem 50 metres i adequarem l’espai amb més llum i arbres, per així dotar-lo de més seguretat.” Segons Gironella, amb aquest aparcament es vol dissuadir als visitants i als veïns que s’aparquin a la plaça del poble “i més ara que tornarà a entrar en vigor la restricció d’aparcar a la plaça els festius i caps de setmana.” El projecte té un cost de 40.000 euros procedents de la Diputació de Girona i que contempla també la pavimentació del carrer Hostal, de Cistella.

Els veïns però demanen que s’aturi el projecte. Demanen una reunió amb l’alcalde per evitar que tiri endavant la pavimentació de l’espai i que aquest conservi l’estat actual. Han denunciat que per fer la pavimentació s’hagi a més trasplantat un llimoner i que es pavimenti un espai que, en opinió dels veïns és “innecessari”. Aquests veïns han començat a recollir signatures. “La política d’aquesta ajuntament és la del paviment. Estan destrossant els racons del poble i ho estan fent sense mesura ni gust”, es queixa una veïna, tot afegint: “Aquesta zona estava bé. Hi havia una figuera centenària on havíem penjat un gronxador perquè la mainada jugués. A més, els nens del poble havien condicionat un espai per fer-hi un circuit de bicicletes. Ara tot això s’ho han carregat per acontentar els ‘dominguers’ i no s’embrutin les sabates, però que passa amb la gent del poble? No tenim dret a decidir com volem el nostre poble?”

Gironella ha volgut deixar clar que la figuera –diu que no és centenària, explica- es va arrancar perquè estava “seca per dins” i podria suposar un perill per als vianants. “Van consultar amb experts i just la branca on estava el gronxador –fet amb unes cordes i una roda- estava seca”, ha dit Enric Gironella, tot afegint: “L’hem arrancada i hi plantarem un llorer. A més, plantarem un taronger i altres arbres per donar ombra als vehicles estacionats.”

L’alcalde de Cistella ha reconegut que possiblement havia faltat “comunicació” amb els veïns.  “Vull deixar clar que no pavimentarem tot l’espai, només la part del darrera, uns 50 metres, i farem una vorera, la resta de les dues parcel·les les netejarem i posarem sauló. Entenc l’enuig dels veïns i potser sí que ha faltat més informació. Estic d’acord que es facin més reunions i que els veïns aportin les seves idees.” Segons ha explicat Gironella, aquestes dues parcel·les municipals es volen destinar a equipaments. “En un principi vam pensar d’ubicar-hi una llar d’infants, però el projecte està aturat per manca de subvencions. També hem pensat de traslladar-hi el dispensari i l’oficina de correus. Un altre projecte que cada vegada pren més força és la de fer-hi un espai de treball, amb connexió wi-fi,” ha explicat Enric Gironella.

La protesta dels veïns tira endavant i tenen previst reunir-se per coordinar accions. "No ens val l’excusa que sigui un aparcament dissuasiu. Fa anys que els veïns demanem que es tanqui la plaça al pas dels cotxes, però no ens fan cas. El que sí que es fa és pavimentar camins naturals i poca més".