Rebaixa de més d’un 60% en les contribucions especials de la reforma de l’avinguda Vilallonga

2010-08-12 18:03

L’alcalde de Figueres Santi Vila comunicarà aquesta important novetat als propis veïns i veïnes en una trobada que es farà aquesta tarda

El Govern municipal aplicarà una rebaixa de més d’un 60% a les contribucions especials per la reforma de l’avinguda Vilallonga. Una notable disminució de l’aportació dels veïns, els quals passaran d’aportar uns 800.000 euros, previstos inicialment mesos enrere, als 256.000 euros que finalment hauran d’aportar una vegada aplicada aquesta rebaixa.

El motiu que explica aquesta novetat ha estat la baixa en l’adjudicació final de l’obra. L’obra ha estat adjudicada a l’empresa local, Obres Pirinaiques, per un pressupost final de 3.331.534, 97 euros i no pels 5.240.109, 24 euros que s’havia previst inicialment. S’ha de destacar la feina dels Serveis municipals d’urbanisme i també dels jurídics que, en tot moment i davant d’important baixes econòmiques, han treballat per garantir la qualitat de l’obra i el compliment del calendari.

Obres de reforma
Les obres de reforma de l’avinguda Vilallonga començaran el proper 30 d’agost. D’acord amb el calendari que han treballat els tècnics municipals i els de l’empresa adjudicatària, els treballs s’allargaran uns 10 mesos. Un període en què sempre quedarà garantida la circulació de sortida en direcció Roses gràcies a l’habilitació d’un carril provisional.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, qualifica la reforma “de molt necessària per reconvertir una carretera en una avinguda dotada de molts més usos i activitats”. Vila es mostra satisfet “per poder adjudicar l’obra en el context de crisis econòmica actual, perquè es generen llocs de treball i, al mateix temps, un important estalvi per les economies familiars dels veïns i de l’Ajuntament”.

Destacar que la reforma de l’avinguda també implica una renovació total dels serveis amb el soterrament de contenidors, l’eliminació del cablejat aeri, nou arbrat i nova il·luninació, entre d’altres.