Re-paper retorna a les escoles 222 paquets de fulls reciclats després que recollissin 305 quilos de paper

2013-11-21 15:00

Durant el primer trimestre del curs escolar s'ha realitzat el retorn de paper reciclat a les escoles que durant el curs 2012/2013 van estar recollint paper dins el programa Re-paper, una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà que té com a objectiu fomentar la recollida selectiva a les escoles.

El curs passat, en concret, un total de 45 escoles adherides al programa van aconseguir recollir més de 305 quilos de paper. Això ha comportat que se'ls reparteixin, entre totes, 222 paquets de fulls de paper reciclat de manera totalment gratuïta. Aquest any, a més, se’ls hi han ofert tres propostes gratuïtes d’educació mediambiental: una activitat d'ecoauditoria energètica, una altre d'agricultura ecològica i el recurs "El contenidor dels somnis" sobre residus.

A banda d'aquestes ofertes, l'àrea de Medi Ambient posa a disposició de les escoles visites guiades a l'abocador de Pedret i Marzà, a la deixalleria comarcal, xerrades sobre residus, sobre protecció civil i un altres activitats més que es poden trobar a la Motxil·la Pedagògica del Consell Comarcal.

Amb el nom de Re-paper, aquest programa va néixer l’any 2006 i donava resposta a la necessitat dels centres educatius de tenir a l’abast un servei de recollida selectiva de paper que facilités la tasca diària del centre en aquest sentit. D’altra banda, l’interès creixent d'integrar els centres educatius en xarxes com les "Escoles verdes" va fer que les accions encaminades a la sostenibilitat dins dels col·legis siguin molt freqüents des d’aleshores.