Ràdio Arrels de Perpinyà celebra 35 anys i amb canvis de direcció i continguts

2016-05-22 11:00

Aquest cap de setmana Ràdio Arrels de Perpinyà ha celebrat els seus 35 anys d'història. Fundada el 1981, Ràdio Arrels continua sent l’única referència radiofònica en català a les comarques de Perpinyà. Amb motiu dels 35 anys d’existència, la "Veu de Catalunya Nord" emprèn canvis estètics, de continguts i organització. El seu artífex i director, Pere Manzanares, cedeix el pas al periodista Albert Noguer.

L’emissora degana de Catalunya Nord va iniciar les emissions el 29 de maig del 1981 des d’un pis particular del barri de Sant Jaume de Perpinyà, abans d’emprendre una llarga trajectòria de creixement i transformacions. Titular de quatre freqüències que li donen cobertura a totes les comarques del nord, Ràdio Arrels promou una consciència catalana entre la població nord-catalana, tot fomentant l'ús de la llengua. Plenament consolidada com a mitjà de territori, gaudeix del reconeixement del  conjunt d’institucions del territori, com són el Consell departamental nord-català, l’ajuntament de Perpinyà i la regió Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus, com també la Generalitat de Catalunya.

Aquest 2016, Ràdio Arrels inicia una nova etapa de reestructuració per tal de respondre a nous reptes. El fins ara director Pere Manzanares cedeix el pas al periodista Albert Noguer, que es fa càrrec d’implementar noves estratègies d’adequació del mitjà a la seva terra, tenint en compte les seves evolucions demogràfiques i sociològiques. "Catalunya Nord ha canviat, Ràdio Arrels ha de canviar amb el país", explica el nou responsable, que impulsa la remodelació estètica de la ràdio sol·licitant el DJ perpinyanenc Raph Dumas i professionals passats pels mitjans majoritaris de Perpinyà. "Volem generar una nova identitat sonora de l’emissora, amb noves veus i continguts musicals que enganxaran més les orelles", ressalta Noguer. Entre els seus projectes, Ràdio Arrels prepara una nova pàgina web i una app, tot albirant per al període 2017-2018 dues webradios que donaran cabuda als seus continguts.