Quatre municipis de l'Alt Empordà rebran subvencions de la Diputació per a planificar i impulsar polítiques que pal·liïn els problemes de l'habitatge

2019-06-25 10:00

La Diputació de Girona subvencionarà aquest any amb un total de 190.000 euros 26 ajuntaments perquè impulsin estudis, plans, programes i projectes locals en l’àmbit de les polítiques d’habitatge. La majoria d’aquests ajuts tenen com a objectiu la planificació i l’impuls de polítiques socials per pal·liar els problemes en aquest àmbit que més afecten la ciutadania: els habitatges buits, les ocupacions irregulars i la pèrdua de l’habitatge principal. En comparació amb el 2018, aquest any es destina un 34,57 % més de recursos a aquestes subvencions, fruit del compromís creixent de la Diputació per la millora de la situació de l’habitatge als municipis gironins.  

Un d'aquests municipis serà Figueres. També en rebran Roses, Vilafant i Espolla. Es total, l'Alt Empordà, té una subvenció de més de 32.600 euros.

També gaudiran d'aquests ajuts cinc poblacions del Baix Empordà, quatre de la Cerdanya, quatre de la Garrotxa dos del Gironès, dos del Pla de l’Estany, un del Ripollès i quatre de la Selva. Quant als imports, les tres comarques que reben els percentatges més alts són el Baix Empordà (20,20 %), la Selva (17,69 %) i l’Alt Empordà (17,18 %).