A presó quatre detinguts per robatoris amb violència a la Jonquera i Figueres

2011-09-30 17:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir entre el 23 i el 24 de setembre quatre homes com a presumptes autors de dos robatoris amb violència i intimidació. Els detinguts són Jens S, de 25 anys, nacionalitat alemanya i veí de Roses; Bensad M, de 41 anys, nacionalitat sèrbia i domicili desconegut; Marius Stefan S, de 26 anys, nacionalitat romanesa i veí de Castelló d’Empúries i Manuel GG, de 37 anys, nacionalitat espanyola i domicili desconegut.

Manuel GG va ser detingut a Figueres el dia 23 com a presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació i una falta de lesions. Cap a les nou del vespre els mossos estaven patrullant de paisà pel carrer Nou de la població, quan van ser alertats d’un robatori amb violència i intimidació en un establiment comercial de la zona. Quan la patrulla va arribar al lloc dels fets va constatar que efectivament un home havia forçat la porta d’un comerç d’estètica quan la seva treballadora ja havia tancat la porta i encara estava a l’interior de la botiga. L’individu havia aconseguit entrar a la botiga forçant la porta i va amenaçar la treballadora amb un ganivet de grans dimensions. Aquest fet va ser observat pel company de la treballadora, que es trobava al carrer esperant que acabés la jornada laboral. En veure que l’home intimidava la seva parella va entrar a la botiga. Manuel GG va intentar agredir el noi amb el ganivet però ell va aconseguir foragitar-lo i el lladre va fugir. Els agents van córrer i van atrapar l’agressor, al qual, que un cop identificat i escorcollat, se li va trobar al cim el ganivet amb què hauria amenaçat la botiguera. El detingut, que té nombrosos antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a presó.

D'altra banda el dia 24 van detenir tres homes per un robatori violent el dia 24 a la Jonquera. Els mossos de la comissaria de Figueres van tenir coneixement, cap a dos quarts de set del vespre, que s’havia produït un robatori amb violència i intimidació a una dona que estava exercint la prostitució a la N-II. Els fets van passar quan un cotxe amb tres homes al seu interior es va aturar davant la noia i se la van emportar a un descampat de la mateixa població. En aquest descampat la van fer sortir del cotxe i, mentre un individu l’amenaçava amb una arma blanca, els altres dos homes l’aguantaven i li regiraven les butxaques i la bossa de mà. Els autors van aconseguir robar-li els diners de forma violenta i van marxar amb el cotxe direcció cap a Figueres per la mateixa N-II.

Quan els mossos van tenir coneixement del fet van muntar un dispositiu per tal de localitzar aquest vehicle i els seus ocupants. Una patrulla de Figueres va observar a la mateixa N-II, al seu pas per Pont de Molins, un cotxe amb tres ocupants que coincidia amb la descripció i el van aturar. Els mossos van identificar els seus ocupants, que coincidien plenament amb els autors del robatori, i en escorcollar el vehicle van trobar l’arma emprada per cometre el delicte. A més, a la butxaca d’un d’ells es van trobar els diners que presumptament haurien agafat a la dona. Per aquest motiu Jens S, Marius Stefan S i Bensad M van quedar detinguts per un delicte de robatori amb violència i intimidació. Els detinguts, dels quals només a Bensad M no li consten antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a presó.