PSC i ICV demanen que no es destinin els diners per a la construcció de sortides d’emergència a l'Ajuntament per pagar el quadre de Lluís Roura

2012-01-09 13:00

Els grups del PSC i d’ICV de l’Ajuntament de Figueres presenten una moció conjunta on reclamen a l’alcalde Santi Vila que respecti un acord del ple del 12 d’abril de 2007; que destini els diners del conveni per a la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil a la construcció de sortides d’emergència a la casa consistorial; i que es desdigui de fer-los servir per pagar el quadre religiós del pintor Lluís Roura que ha cedit a la parròquia de Sant Pere. Els dos grups recorden, que l’Ajuntament es va avenir a complir les reclamacions dels treballadors municipals a partir d’un acord de ple que ara no respecta. Tot ve del 2006, de quan l’aleshores alcalde Joan Armangué, va signar un acord amb Telefònica per instal·lar una antena de telefonia mòbil al terrat de l’Ajuntament a canvi de 90.000 euros. Aquella decisió va provocar el rebuig dels treballadors municipals i l’alcalde va reconsiderar la situació. Armangué va resoldre el cas amb un acord per a la cessió dels drets de la instal·lació amb la parròquia de Sant Pere, a través del qual es convenia la ubicació de l’antena al campanar de l’església a canvi del pagament de 42.000 euros. Les dues parts van signar un conveni el 16 de febrer del 2007 en el qual s’especificava que l’Ajuntament destinaria els diners a la construcció de sortides d’emergència  a la casa de la vila. El ple de l’Ajuntament ho va ratificar el 12 d’abril següent.

Segons aquest dos grups polítics la parròquia de Sant Pere va acabar de pagar els 42.000 euros que devia a l’Ajuntament durant el 2011 però l’alcalde Santi Vila els vol destinar ara al pagament de 36.000 euros que deu al pintor Lluís Roura, per la feina d’un quadre religiós que li va encarregar i que ha cedit precisament a la parròquia. El PSC i ICV entenen que Vila no respecta l’acord del ple de l’abril de 2007 i li reclamen que ho faci. “És inadmissible que l’alcalde malbarati en quadres religiosos la seguretat dels visitants i dels treballadors de la casa de la vila. I ho és igualment que l’alcalde Santi Vila faci encàrrecs verbals per valor de més de 30.000 euros i els grups de l’oposició ens n’assabentem per la premsa quan ja estan concedits, acabats i a punt de pagar”, lamenta el portaveu del grup socialista Pere Casellas.