Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per les previsions de pluges intenses acompanyades de forts vents i per l'estat de la mar

2011-11-21 17:00

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en fase de alerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya Inuncat, a partir de les previsions meteorològiques i per les incidències relacionades amb la pluja a diferents punts del territori.

Segons la informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya, es mantenen les previsions ja emeses per a acumulació i intensitat de pluja per avui dilluns amb afectació a les comarques de Girona. A partir de la propera matinada la comarca de l'Alt Empordà es troba entre les afectades per l’avís de superació del llindar d’acumulació, més de 100 litres en 24 hores.

Al llarg del dia d'avui poblacions com Vilamaniscle o Garriguella  han superat els 100 litres per metre quadrat.

S’han tallat per inundacions aquests trams de via a la comarca:

C-252 a Far d’Empordà, però hi ha desviaments senyalitzats, i a Garriguella
C-31 a Vilamalla però també s’està desviant el trànsit
GIP-5129 a Vilafant en tots dos sentits
GIV-6021 a Peralada en tots dos sentits
GIV-6101 a l’altura de la Pau

Els Bombers han rescatat dos conductors de vehicle que havien quedat atrapats per la pluja; a Vilamalla i a Vilafant. Ambdós han estat trets dels seus vehicles totalment il·lesos.

Segons Adif, entre les estacions de Llançà i Figueres la circulació és per via única degut a un despreniment de roques.

El SMC també ha emès un avís de risc meteorològic per Estat de la Mar i es preveu que es puguin donar onades de fins a 3,5 metres d’alçada durant tot el dia d’avui i de demà dimarts.