Protecció Civil manté l'Alerta del Pla INUNCAT pel temporal de pluja i llevant del cap de setmana

2014-11-28 13:00

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT ja que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges intenses el cap de setmana, que poden donar acumulacions d’aigua importants en algunes zones sobretot del nord del país. L’avís també inclou temporal de llevant i fort onatge a tot el litoral.

La situació de més risc es preveu a partir de demà amb motiu de la llevantada a tot el litoral i prelitoral així com també a les comarques de Girona. El risc deriva de la intensitat puntual de les precipitacions, més la pluja acumulada a partir de 24 h (i que pot superar els 200 litres en 48 hores a alguns punts), afegit al temporal de mar que dificultarà el drenatge dels rius i rieres.

A Girona, les pluges acumulades en capçalera incrementaran el cabal de rius, amb la qual cosa podrien estar en situació de risc a partir de demà a la tarda i diumenge.

Les principals recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat van enfocades sobretot de cara a la mobilitat avui a la tarda (adequar-la a les tempestes en cada moment) i per demà evitar els accessos a punts del litoral on la llevantada i els cops de mar poden provocar accidents.

També es demana a la ciutadania que respecti tots els tancaments d’accessos al litoral, platges, passeig marítim, espigons,... evitar travessar guals i punts baixos sota carreteres i ferrocarrils quan hi ha tempesta o acumulacions d'aigua, i aprofitar les hores de treva per retirar fulles i objectes que dificultin el drenatge.