Protecció Civil manté la Prealerta del pla NEUCAT per l'episodi que pot portar nevades en cotes baixes

2015-02-03 13:00

Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté la PREALERTA del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per les nevades que ja estan afectant a les comarques de la Catalunya Central i del nord de Girona, com ara a la zona de la Jonquera, i que es preveuen avui a cotes baixes del terç nord del país i fins demà al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Proteccio Civil informa que l'escola Castell Cabrera del municipi de la Vajol està tancada per la nevada. 

D’acord amb la informació del Servei Meteorològic de Catalunya SMC, la cota de neu baixarà progressivament i, al final del dia d’avui, se situarà als 300 m, tot i que al quadrant nord-est podrà baixar localment fins als 200 m. Al sud del territori se situarà al voltant dels 400 m.

L’SMC preveu que demà pugui nevar a les comarques del litoral i prelitoral central i sud, on la cota de neu podrà baixar, localment, fins a nivell del mar.

D’acord a la previsió de l’SMC el fenomen al litoral serà local i de probabilitat baixa; per tant no cal esperar incidències greus a zones on no neva habitualment. Amb tot, davant la possibilitat de que es puntualment produeixin, es recomana seguir en tot moment els avisos i les incidències més significatives derivades de la nevada al Twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.

Neu a El Pertús (foto @NuriEspinosa)