Protecció Civil manté la prealerta del NEUCAT per risc de nevades al Pirineu Occidental i s'amplia a les comarques del nord-est de Catalunya

2013-01-13 13:00

Aquest diumenge Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en prealerta el Pla especial d’emergències per nevades NEUCAT arran de l’actualització de la situació meteorològica de risc per neu sobretot a les comarques del Pirineu Occidental, però també esporàdicament a les comarques del centre i nord-est de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) hi ha perill alt que s’acumulin gruixos de més de 10cm a cotes superiors als 900 metres a les comarques del Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i la Vall d’Aran al llarg de tot el dia d’avui i fins demà. La cota de neu al Pirineu baixarà i podrà nevar a qualsevol cota.

A més, fins avui al vespre pot nevar, tot i que amb menor probabilitat, en alguns punts de les comarques d’Osona (Catalunya Central), Vallès Oriental (Barcelona), Ripollès, Garrotxa, Alt Empordà i Selva (Girona).

A les comarques del nord-est la cota de neu es situarà entorn dels 700 metres i de manera molt puntual es podran acumular fins a 5 centímetres per sobre d'aquesta cota; no obstant, localment podrà ser més baixa i precipitar en forma de neu granulada.