Protecció Civil manté en Prealerta el pla INFOCAT i demana precaució pel risc d'incendi en els dies de més calor de l'estiu

2013-08-02 14:30

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en PREALERTA el Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per la situació d’elevades temperatures i baixes humitats relatives, la qual cosa fa incrementar el perill d’incendis forestals. També es manté un avís de situació de risc per calor. Cal extremar les precaucions.

Pel que fa a les temperatures, i d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu que avui es pugui arribar a temperatures màximes extremes, entre les 14 hores i les 20 hores d’avui, a les comarques de la Noguera, Segrià, Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues i Segarra (demarcació de Lleida): Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès i Pla de l’Estany (demarcació de Girona) i la Val d’Aran (demarcació de l’Alt Pirineu). Respecte ahir, i gràcies a l’entrada de vent de marinada, millora la situació a les comarques de Terra Alta, Ribera d’Ebre i Bages, on es preveu que no es superi el llindar de temperatura màxima extrema.

Per demà dissabte, dia 3 d’agost, es preveu que es pugui arribar a temperatures màximes extremes, entre les 14 hores i les 20 hores, a les comarques de la Noguera, Segrià, Urgell, Pla d’Urgell i Garrigues (demarcació de Lleida), Ribera d’Ebre i Terra Alta (demarcació de Terres de l’Ebre). Cal extremar les precaucions per les altes temperatures en el cas de la població vulnerable (gent gran, nens i persones amb malalties cròniques), evitant, l’activitat física intensa a l’exterior i, si és possible, evitant sortir al carrer a les hores de màxima insolació, hidratant-se molt i tapant-se el cap si s’està a l’aire lliure.

Tanmateix, si es té parents, amics o coneguts d’edat avançada o amb malalties cròniques i que viuen sols o passen l’agost sols, cal fer seguiment de què es troben correctament. En cas d’emergència cal trucar al telèfon 112.