Protecció Civil manté en ALERTA el pla PROCICAT per una nova onada de calor a partir de divendres

2022-07-20 12:30

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla PROCICAT per onada de calor. L'episodi, que es va iniciar el passat dimarts, 12 de juliol, té una petita treva avui i demà dijous, per tornar a les temperatures extremes a partir de divendres.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les temperatures han de seguir elevades avui i demà però sense previsió de superar els llindars. A partir de divendres al matí, a les comarques de Girona i prelitoral de Barcelona les temperatures podran ser molt elevades i amb probabilitat de superar-se la temperatura màxima extrema; i ja a partir del migdia incorporar-se a aquest avís de calor les comarques de la Catalunya Central i de Ponent.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que la situació s'allargui fins la setmana vinent, especialment diumenge, dilluns i dimarts. El dissabte es preveu que les temperatures baixin lleugerament.

Protecció Civil ha enviat aquesta actualització als ajuntaments per tal que mantinguin els seus espais habilitats com a refugis climàtics per les persones que no disposin de sistemes de climatització a les seves llars.

Alguns dels valors més elevats del darrer episodi d’onada de calor han estat:

Dimarts 12/07: Sant Romà d’Abella (Pallars Jussà): 39º
Dimecres 13/07: Seròs (Segrià): 40,4º
Dijous 14/07: Sort (Pallars Sobirà): 38,7º
Divendres 15/07: Cabanes (Alt Empordà): 40,8º
Dissabte 16/07: Sant Romà d’Abella i Seròs: 41,4º
Diumenge 17/07: La Pobla de Segur (Pallars Jussà): 40,6º
Dilluns 18/07: Tremp (Palars Jussà): 39,7º
Dimarts 19/07: Lleida (Segrià): 39,4º


El Departament de Salut manté el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2. Segons ha informat el departament de Salut, des de l'inici de l'actual onada de calor el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a 102 afectats dels quals 37 han estat traslladats a centres sanitaris.

Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’hidratar-se molt sovint i evitar fer esport intens a les hores de més calor. Es recomana que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.