Protecció Civil de l'Alt Empordà participa en una trobada de tècnics a Vic per parlar de la gestió dels focs de l'estiu

2012-11-21 13:30

La tècnica de Protecció Civil del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va participar aquest dimarts en una trobada de tècnics comarcals d’aquesta àrea celebrada a Vic. En concret, Alícia Herrera va parlar sobre la gestió duta a terme des de la institució en relació a l’incendi forestal registrat el passat mes de juliol, explicant tot el que es va realitzat i analitzant els aspectes que calia millorar. 

La legislació en matèria de protecció civil preveu la possibilitat de disposar d’estructures comarcals o supramunicipals de suport a municipis en aquest àmbit. Aquests serveis són molt recents, de fet, el primer Consell Comarcal en disposar d’un Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil (PAS-PC) homologat a Catalunya va ser el Bages, l’any 2008. Des de llavors, han estat diversos els consells comarcals que han apostat per donar aquest suport als municipis del seu territori. A l’Alt Empordà es va consolidar plenament a partir del 2011. Aproximadament un 40 % dels consells comarcals de Catalunya ja ofereixen aquest servei.
Per aquest motiu, els consells del Bages i Osona van decidir organitzar la primera trobada de tècnics comarcals d’arreu de Catalunya amb l’objectiu d’establir un punt de trobada per poder compartir experiències, opinions, i establir vincles de col·laboració en protecció civil entre aquests tècnics. 

La trobada va tenir lloc ahir dimarts a Vic, a l’edifici El Sucre, durant tot el matí. Es va comptar amb unes ponències inicials sobre el paper dels Consells Comarcals en matèria de protecció civil per part de Sònia Oliver, tècnica de protecció civil del Bages i la situació actual d’aquests serveis comarcals, per part d’Albert Trabal, tècnic de protecció civil d’Osona. A continuació, es va considerar interessant que Alicia Herrera, tècnica de protecció civil del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, exposés la seva experiència en els devastadors incendis que van patir aquest estiu. A partir d’aquí, es van iniciar un debat entre els tècnics presents per tractar diversos aspectes d’interès i problemàtiques comuns d’aquests serveis de suport. 

Hi van participar tècnics de 21 consells comarcals diferents: Alt Empordà, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Berguedà, Garrigues, Garrotxa, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Pla de l’Estany, Ribera d’Ebre, Segarra, Osona, Selva, Solsonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Ripollès.