Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del pla INUNCAT per mala mar al litoral gironí

2013-11-25 12:30

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de mar de fons que afectarà des d’avui fins dimecres al matí la costa de l’Alt i Baix Empordà i la Selva, amb onades que poden superar els 2,5 m. En el cas de la Selva, la previsió de mala mar és fins demà al migdia. Les onades més grans es poden produir a la zona del Cap de Creus i del Cap de Begur.

Cal  extremar la precaució en les activitats recreatives i professionals al mar, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Recordeu que podeu ser arrossegat per l’onatge en aquests punts quan el fenomen és d’una intensitat com la prevista. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament. 

L’episodi de vents que actualment afecta les cotes altes del Pirineu remetrà amb el pas de les hores i, a partir del migdia, es restringirà a l’Empordà. Segons informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a la comarca de l’Alt Empordà es podrà superar el llindar de ratxa màxima de 126 km/h durant el dia d’avui i fins demà dimarts al matí. El vent bufarà de component nord i les ratxes màximes s’assoliran a les cotes més elevades. A Portbou, en les darreres hores, s'ha arribat als 137 km/h.