Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania extremar la precaució davant el temporal de neu, onatge i vent del cap de setmana

2021-01-08 18:45

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’ALERTA del pla NEUCAT, l’ALERTA del pla INUNCAT per fort onatge i l’ALERTA del pla VENTCAT per la  previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi de nevades, onatge i vent el cap de setmana i que serà més intens demà dissabte.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper ha advertit de l'inici d'un episodi sever de neu vent i mala mar "que durarà fins dilluns, amb el pitjor moment demà dissabte a la part sud del país, centre i nord pels Pirineus. Malgrat això, serà un episodi molt generalitzat per tot el país". En aquest context, Sàmper ha fet una crida a limitar la mobilitat al que sigui imprescindible: "el consell és no sortir i fer només moviments inajornables. Tots ens hem de quedar a casa".

Aquest dissabte al matí es preveu que nevi de manera generalitzada a tot Catalunya i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. Al llarg del dia la cota anirà pujant, tot i que amb una gran variabilitat.