Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta per fortes ventades al litoral acompanyades d'un intens temporal marítim aquest cap de setmana

2017-01-20 17:30

Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la prevenció i ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT pel temporal marítim amb fort onatge i l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les fortes ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest cap de setmana i que afectaran en ambdós casos el litoral central .

La mala mar que està afectant avui la meitat sud del litoral català i demà s’estendrà i s’intensificarà a tota la costa, coincideix amb vents de gregal i llevant, motiu pel qual afectarà directament platges, espigons, esculleres i passejos marítims que poden quedar inundats. Es demana a la ciutadania que eviti aquestes zones, ja que un cop de mar pot arrossegar algú mar endins i evitar que pugui arribar de nou a la costa. Als extrems del país l’onatge serà menys intens. La nit i matinada de dissabte a diumenge és quan l’episodi serà més intens, amb onades que poden superar els 4 m a qualsevol punt de la costa, per mantenir-se així al llarg de tot diumenge.

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. Si un municipi ha tancat els accessos a espigons o altres zones, respecteu aquesta restricció i no us poseu en perill.