Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses aquesta tarda a les comarques gironines

2014-05-26 13:00

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l’Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per la darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses que afectaran sobretot al nord-est de Catalunya i a les comarques centrals de nord a sud. Segons el SMC les comarques on és més probable que descarregui amb força són: Alt i Baix Empordà, Pla de l’Estany, Gironès, la Selva i la Garrotxa. 

A la zona afectada, les pluges podran superar el llindar dels 20 l/m2 en 30 minuts i sovint vindran acompanyades de tempesta i localment amb calamarsa. A més hi haurà vent ratxejat i fort.

Protecció Civil recomana que si la pluja intensa us sorprèn al cotxe, a prop de lleres, rius i guals, eviteu travessar-los, encara que estigueu circulant amb un vehicle del tipus 4x4 i malgrat semblin portar poc cabal, ja que aquest pot incrementar de forma sobtada i arrossegar el vehicle amb facilitat.