Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta del Pla INUNCAT per fort onatge aquest cap de setmana

2022-03-12 13:00

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’alerta del Pla INUNCAT pel fort onatge previst pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest cap de setmana al litoral i amb especial afectació al litoral nord.

La mala mar afectarà a partir d’avui dissabte la costa de l’Empordà, on les onades podran superar els 4 metres. Amb el pas de les hores el temporal s’anirà estenent al litoral central i ja la matinada de dissabte a diumenge afectarà tota la costa. Les onades podran superar els 2,5 m al litoral central i sud i seran superiors als 4m al nord durant tot el cap de setmana. També hi haurà mar de fons de component est.

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. Si un municipi ha tancat els accessos a espigons o altres zones, respecteu aquesta restricció i no us poseu en perill.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge i tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal evitar també anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades per evitar posar-vos en perill vosaltres o qui us estigui acompanyant.

Avisos per acumulació i intensitat de pluja

A banda del fort onatge, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès per avui un avís d’acumulació de pluja a la comarca de l’Alt Empordà. Es podran acumular més de 100 litres/m2 en 24 hores, sobretot al nord de la comarca.

També per avui dissabte hi ha un avís d’intensitat de pluja de més de 20 litres/m2 en 30 minuts a les comarques de l’Alt i Baix Empordà.

De cara a dilluns, està previst que el temporal marítim es mantingui encara intens i també s’afegeixi un episodi de fort vent a tot Catalunya menys al terç nord.