Protecció Civil de la Generalitat activa en ALERTA el Pla INUNCAT per pluges intenses i mala mar

2014-07-28 13:00

La previsió meteorològica per avui dilluns indica que des de primera hora de la tarda es poden donar xàfecs intensos a tota la meitat nord de Catalunya, amb especial incidència a les comarques de Girona, tant de l’interior com del litoral. Els xàfecs podrien superar els 20 l/m2 en 30 min. A mesura que avanci la tarda i sobretot cap al vespre i de matinada la zona més afectada passarà a ser tot el litoral i prelitoral fins a excepció de les Terres de l’Ebre, essent la part més afectada el litoral central. Les precipitacions poden ser tempestuoses amb gran volum d’aigua. A més, poden venir acompanyada localment de calamarsa.

Davant la previsió de xàfecs intensos, Protecció Civil de la Generalitat, a més d’informar de l’alerta als municipis afectats per la previsió i als serveis d’emergència, ha comunicat de forma preventiva la previsió meteorològica directament als coordinadors i responsables de les diferents activitats amb menors a l’aire lliure regulades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya que es troben a les zones on es preveuen les pluges, en especial a les colònies i campaments amb infants i joves, i els ha demanat que extremin la precaució en les activitats a prop de rieres aquesta tarda i que segueixin els protocols de seguretat que tenen disponibles si és necessari.

Pel que fa a l’estat de la mar, es preveu que a partir de la propera matinada i durant tot el dia de demà es puguin registrar onades d’alçada superior als 2,5m degut a la incidència del vent de gregal a la costa central i per efecte de la tramuntana al nord de Girona. Caldrà doncs extremar la precaució en el bany i vigilar el color de la bandera (vermell bany prohibit i groc bany amb precaució).