Protecció Civil alerta de fort onatge a l'Empordà

2014-07-06 22:00

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) alerta de superació del llindar d’onades de 2,50 metres (maregassa) per demà dilluns a partir de les 8.00 hores a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. Les onades màximes afectaran al nord del Cap de Creus i al cap de Begur, i hi haurà mar creuada. En aquest sentit, Protecció Civil recomana especial precaució demà al matí i al llarg del dia a les platges sobretot de l’Empordà. Podeu consultar l’estat de les platges de Catalunya al visor de platges de Protecció Civil de la Generalitat.

Davant de l'episodi d'onatge Protecció Civil de la Generalitat recomana que si hi ha fortes onades no us banyeu ni us quedeu a la platja. Respecteu els senyals de perill.
Tingueu molta precaució en les activitats recreatives o professionals al mar, cal evitar-les en cas de grans onades. No accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força. Respecteu els tancaments d'accessos a aquests punts, són per la vostra seguretat. No us atureu a contemplar les onades, eviteu posar-vos en perill. Allunyeu-vos d'espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Busqueu un lloc segur. Si algú cau a l'aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament. Si caieu a l'aigua nedeu en direcció oposada a les roques i intenteu resistir flotant, sense fer cap altre esforç, en espera de socors.