Protecció Civil activa l'INUNCAT en fase d'alerta per pluges fortes de cara a diumenge

2012-06-02 15:00

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès, aquest migdia, una prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que han emès l’avís de risc meteorològic per pluges intenses (superant els 20 l/m2 en 30 minuts) que escombraran el país d’oest a est, a partir de la propera matinada. Segons les previsions meteorològiques es veuran afectades totes les demarcacions, menys Tarragona i part de Barcelona. Les precipitacions seran en forma de xàfec. Aniran acompanyes de tempesta i localment amb calamarsa. En moments de xàfec el vent bufarà ratxejat.

A partir de la propera matinada, els xàfecs entraran a Catalunya per ponent i les Terres de l’Ebre i s’aniran desplaçant cap a l’est. Segons les previsions del SMC la probabilitat màxima es donarà en la franja de les 14 a  les 20 hores de demà i afectarà, sobre tot, les comarques de la demarcació de Girona i de la Catalunya Central. A partir de les 20 hores de demà l’episodi anirà perdent força i afectarà la demarcació de Girona. 

La DGPC demana extremar les precaucions en la conducció, ja que els xàfecs poden anar acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa.

Previsió del METEOCAT pel diumenge 3 de juny