Protecció Civil activa l'alerta del Transcat per una fuita en un camió que transporta propa a Castelló d'Empúries

2014-01-15 12:00

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per una petita fuita en un camió de transport de mercaderies perilloses a Castelló d’Empúries (Alt Empordà) El camió transportava 12 tones de propà (número ONU 1965/23), producte inflamable.

L’incident s’ha produït dintre del complex residencial Badia Gran Reserva de Castelló d’Empúries, quan el camió ha topat amb una pilona en un pàrquing. La cisterna en sí no ha rebut cap cop ni té afectació, però hi ha una petita fuita de propà en una de les canonades que hi ha sota.

A conseqüència de l’incident no hi ha persones afectades i s’ha acordonat la zona com a mesura de seguretat. No s’ha hagut de fer cap desallotjament n  confinament de la població. Tot i que no s’han establert mesures directes de protecció a la població, cal evitar apropar-se a la zona del camió.

Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat han donat suport en les tasques de comprovació de l’abast i tipus de fuita i han tancat les vàlvules de la cisterna. Tot i el tancament de les vàlvules de pas, la fuita encara no està aturada.

En aquests moments, el camió està immobilitzat fins que arribi el tècnic de seguretat de l’empresa del camió accidentat, que ve de València.

En la resolució de l’incident també estan treballant els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castelló d’Empúries, que s’han encarregat d’acordonar la zona.