Protecció Civil activa en ALERTA el pla NEUCAT per possibles nevades aquest dijous a l'Alt Empordà

2024-01-10 20:30

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest vespre en ALERTA el Pla Especial d'Emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de nevades la propera matinada i fins demà al migdia sobretot a la comarca de l’Alt Empordà.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a partir de la propera matinada hi pugui haver precipitacions en forma de neu a les comarques del Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà. A la franja de primera hora del matí, la nevada es podria intensificar a l’Alt Empordà, i estendre’s també a les comarques d’Osona i la Selva. A partir del migdia, les mateixes comarques es mantenen a l’avís de l’SMC però amb una probabilitat més baixa.

La cota de neu se situarà entorn dels 800 metres, si bé localment es mourà al voltant dels 400 metres a la serra de l'Albera, a l’Alt Empordà, on la nevada podria ser moderada. El llindar que es pot superar és de 10cm per sobre dels 900 metres.

Es recomana fer seguiment de les previsions meteorològiques les properes hores, i consultar l’estat del trànsit abans de fer qualsevol desplaçament per les zones que es poden veure afectades per la nevada.

Cal que porteu el vehicle equipat amb cadenes si us heu de moure per aquesta zona, i extremar la prudència amb el vehicle.