Prorroguen fins l'11 d'abril l'exposició dedicada a Narcís Monturiol al Museu de l'Empordà

2010-01-15 13:33

Donada la bona acollida obtinguda per part dels visitants a l’exposició Narcís Monturiol. Una veu entre utopia i realitat que actualment pot veure’s al Museu
de l’Empordà i la voluntat del museu de contribuir a una major difusió de la figura de Monturiol, la mostra, que inicialment estava prevista fins el 21 de febrer, ha estat prorrogada fins el diumenge 11 d’abril de 2010. 

D’altra banda i continuant amb la voluntat d’afavorir el coneixement sobre Monturiol i el seu llegat, el Museu de l’Empordà i el Museu Marítim de Barcelona, que fins el 30 de maig acull a les seves sales l’exposició Immersió, han arribat a un acord per tal que l’entrada per a l’exposició de Monturiol al museu de Figueres sigui vàlida per a visitar gratuïtament la del museu barceloní i viceversa.

Així mateix el Museu de l’Empordà continuarà oferint la seva proposta de visites dinamitzades gratuïtes pels caps de setmana (els dissabtes a les 17h i els diumenges a les 12h) que apropen al visitant a la faceta més humana de Narcís Monturiol, proposant un recorregut amè i didàctic tot desxifrant les seves cartes, anècdotes i històries personals; però que també descobrint quin era l’ambient polític de mitjans del segle XIX, i sobretot, donant conèixer quin va ser el procés creatiu i el funcionament d’un gran invent: el submarí.

El museu també ha elaborat una proposta didàctica de l’exposició per als centres de primària i secundària, oferint entrada i visita gratuïtes pels Centres Educatius de Figueres i l’Alt Empordà. La resta de centres poden acollir-se al programa Indika del Servei de Recursos Pedagògics de la Diputació de Girona.